راند 1: صفحهنمايش
مقايسه صفحهنمايش (Display) اين دو گجت با هم كار چندان سادهاي نيست؛ زيرا اگر چه آنها از بسياري جهات با هم متفاوت هستند، اما هر دو بهترين صفحهنمايش را دارند. صفحهنمايش رتيناي (Retina Display) آيفون 4S نمونهاي شگفتانگيز و مظهر تراكم پيكسلهاي تصويري است كه متون (text) و تصاوير گرافيك نيز روي آن محشر بوده و كاملا روشن و واضح ديده ميشود. در سمت ديگر پلياستيشن ويتا از امتياز فضاي صفحهنمايش بيشتر بهره ميبرد. صفحهنمايش 5/3 اينچي آيفون در برابر صفحه 5 اينچي ويتا حقير به نظر ميرسد. با اينكه هر دو صفحهنمايش تعداد پيكسلهاي تصويري تقريبا يكساني دارند، اما صفحهنمايش OLED ويتا به صورت محسوسي نسبت به 4S از تفكيكپذيري (رزولوشن) كمتري برخوردار بوده و تراكم پيكسلي آن ضعيفتر است. با اين حال با كنتراست و روشني عالي و رنگهاي زنده خود، خارقالعاده به نظر ميرسد. با وجود سطح بالا بودن هر دو صفحهنمايش، به نظر ما صفحه ويتا براي بازي، انتخاب بهتري است. بيشتر قسمتهاي صفحهنمايش كوچكتر آيفون در زير اثر انگشتهاي به جا مانده به آن حالتي داده كه عرصه را براي بازيخورها حسابي تنگ ميكند!
برنده: پلياستيشن ويتا
راند2: كنترلهاي بازي
در اينجاست كه ما به يكي از اشكالات بزرگ آيفون در پلتفرم بازي برميخوريم. صفحهنمايش خازني چند لمسي (capacitive multitouch screen) آيفون از سرعت پاسخگويي خوبي برخوردار بوده و در بازيهايي چون Infinity Blade و پرندگان خشمگين قابليت بازي فوقالعادهاي را ارائه كرده است كه باعث شده برخي كنسولهاي دستي بازي در برابر آن كم بياورند، اما اين حقيقت را نميتوان كتمان كرد كه دكمههاي كنترل در بازي از عملكرد به مراتب بهتري در مقايسه با صفحهنمايشهاي چند لمس خازني برخوردارند. صفحهنمايش پلياستيشن ويتا نيز خازني چند لمسي است اما كار آن با صفحه4S تفاوت داشته و از نظر بازي دكمههاي واقعي كنترل (dual analogue sticks) رويي و كناري و جلويي آن فوقالعاده عمل ميكند. براي مثال بازيStreet fighter 4 روي آيفون 4S و بازي Ultimate Marvel Vs Capcom را روي پلياستيشن ويتا اجرا كنيد. هردو بازيهاي مبارزهاي مشابهي را اجرا ميكنند؛ اما بازي در اولي يك حالت انجماد و بسيار پيش پا افتاده و ساختگي دارد در حالي كه از بازي در كنسول ويتا همان احساس واقعي بازي را در اندازهاي كوچكتر داريد.
برنده: پلياستيشن ويتا
راند3: سختافزار
مقايسه مستقيم سختافزارهاي اين دو سيستم كار بسيار مشكلي است؛ چرا كه هم اپل و هم سوني در زمينه ارائه مشخصات دقيق تراشههايي كه در پيكربندي سختافزاري آنها به كار رفته پنهانكاري كردهاند! پردازنده سيستم روي تراشه (system-on-chip) دو هستهاي A5 و در مورد ويتا ARM proc و از نوع 4 هستهاي است. هر دو سيستم مجهز به GPU مشابه PowerVR SGX است. پلياستيشن ويتا و آيفون 4S هر دو از 512 مگابايت حافظه رم برخورداراست و شما ميتوانيد آيفون 4S را با 2 نوع فضاي ذخيره داده (storage) داخلي 32 و 64 گيگابايت تهيه كنيد. ويتا نيز با پيكربنديهاي گوناگون فضاي ذخيره داده 16/32/64 گيگابايتي در بازار موجود است فقط بايد كارت حافظه اضافي براي آن تهيه كنيد. از نظر كيفيت كلي ساخت آيفون 4S به روشني برتر است. با اين كه ويتا نيز خيلي دوست داشتني است، اما با لمس بدنه تمام پلاستيك از حس استحكاميكه از لمس بدنه فلزي ـ شيشهاي آيفون به كاربر دست ميدهد، خبري نيست.
برنده: آيفون 4S
راند 4: نرمافزار
آيفون 4S با بيش از 500 هزار برنامه كاربردي (Apps) ـ بيش از آنچه در طول عمر خود بتوانيد بازي كنيد ـ نرمافزارهاي بازي در دسترس دارد. در اين مورد نيز جدال بين كيفيت و كميت شما را در انتخاب آنها دچار سردرگمي ميكند. اين بازيها نسبتا خوب، خوش رنگ و لعاب، هوشمندانه و اعتيادآور است. بازيهاي آيفون4S راه خوبي براي وقتكشي است؛ چه 5 دقيقه باشد و چه يك ساعت. بازيهاي پلياستيشن ويتا همان تجربه و احساس كنسول بازي را ويژگيهاي كامل در حال حركت را دارد به كاربر ميدهد. از بزرگي وسعت آرشيو بازيهاي ويتا نيز ميتوان دريافت كه اين كنسولدستي راه درازي پيش رو دارد.
برنده: پلياستيشن ويتا
راند5: ويژگيهاي ديگر
تا الان ما اين 2 وسيله را از نظر پلتفرم بازي بررسي كرديم؛ اما هر دوي آنها از بسياري ويژگيهاي ديگري نيز برخوردارند. هر دو مصرفكننده و پخشكننده محتواي رسانهاي بوده و اگرچه ويتا نميتواند با صفات موروثي آيپاد اپل كه به آيفون به ارث رسيده و غناي استريم محتوا و پويايي برنامههاي كاربردي آن به رقابت بپردازد، به واسطه استفاده از برنامههاي كاربردي خاص شركت سوني ـ براي گوش دادن به موزيك و پخش ويدئو ـ اين كارها را به نحو احسن انجام ميدهد. همچنين هر دوي آنها از موهبت داشتن دوربينهاي رويي و پشتي برخوردارند. دوربين پشتي آيفون 4S به طور قطع بهترين دوربيني است كه در حال حاضر در دسترس تلفنهاي همراه هوشمند قرار دارد. هر چه درباره دوربينهاي ويتا كمتر بگوييم، بهتر است. شما بهترين مورد استفاده آنها را در بازيهايي كه از ويژگي واقعيت مجازي سود ميبرند، خواهيد يافت. واقعيت ديگر در مورد آيفون 4S اين است كه به عنوان تلفنهمراه، پهنه وسيعي از نرمافزارهاي app غير بازي را در دسترس دارد. اما بايد با اين واقعيت نيز مواجه شويد كه آيفون يك وسيله بسيار گرانقيمت است.
برنده: آيفون 4S
و سرانجام برنده نهايي
اگر پلياستيشن ويتا نميتوانست خود را به عنوان يك پلتفرم بازي مطرح كند، آن موقع بود كه حسابي به دردسر ميافتاد. خوشبختانه سوني از اين مطمئن است كه پلياستيشن ويتا، بهترين راه بازي با گيمهاي سطح بالاست، آن هم هنگامي كه دور از منزل هستيد. بازيها روي صفحهنمايش بزرگ و غني از رنگ ويتا بهتر به نظر ميآيد و تعداد كنترلهاي فيزيكي آن دنيايي از پاسخگويي و راهكارهايي سريع در بازي را به روي شما ميگشايد. البته شما نميتوانيد حجم وسيعي از بازيها و نرمافزارهايي را كه در App Store اپل براي آيفون فراهم است براي ويتا بيابيد؛ اما در بازي با پلياستيشن ويتا در همان ژرفاي بازي كه از پيش در بازي با كنسولهاي بازي حس كردهايد، غرق ميشويد.
http://www.thegameraccess.com
http://www.touchgen.net
http://www.gadgetreview.com
.: Weblog Themes By Pichak :.